- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
 - 1 szklanka mleka (lub wody + 4 łyżki mleka w proszku)
 - 1 jajko
 - 8 łyżek skrobi kukurydzianej
 - 1/2 łyżeczki sody
 - 2-3 łyżeczki stewii w proszku (lub trochę więcej cukru trzcinowego)
 - 3-4 łyżki oleju
 - olejek waniliowy
 - dodatek: dowolny dżem lub owoce 
 - olej do smażenia
 
Ugotowaną
 i ostudzoną kaszę jaglaną wrzuciłam do blendera, dodałam pozostałe 
składniki i zmiksowałam. Masa powinna 
być gęstsza od naleśnikowej. Do smażenia pierwszej partii naleśników/placków 
użyłam oleju, do kolejnych można dodać tylko trochę lub spróbować smażyć 
bez oleju. Ja smażyłam bez oleju.  
Wyjdą Wam bardzo smaczne naleśniki. 
SMACZNEGO!
Źródło przepisu z http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/07/zdrowe-placuszki-z-kaszy-jaglanej-bez.html

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz. Zapraszam ponownie! Pozdrawiam serdecznie :)